choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

(kiszona) cebula

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna cebula idealna do kanapek i wędlin

(kiszona) cebula

Składniki:

(kiszona) cebula

 

  • Przepis na duży słoik:
  • 3 cebule białe
  • 5-6 pieprzy ziarnistych
  • wegeta
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

(kiszona) cebula
Cebulę obrać i dokładnie umyć. Pokroić na cienkie plastry, wsypać do słoika. Dodać 5-6 ziarenek pieprzu ziarnistego, posypać płaską łyżką wegety i zalać oliwą z oliwek. Odstawić na dwa-trzy dni. Jeżeli cebula nie będzie odpowiednio słona dodać jeszcze trochę soli. Jeżeli ktoś lubi można też dodać łyżeczkę magi. I odstawić na 2 godziny. W ten sposób ukiszona cebula jest wspaniałym dodatkiem do kanapek i wędlin. Cebulka jest gotowa

Tagi:

kiszona