agula85

agula85

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Kiszona kapustka wg AGI

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Od lat robimy tą kapustę w domu i jest pyszna

Kiszona kapustka wg AGI

Składniki:

Kiszona kapustka wg AGI

 

  • 10 kg kapusty białej
  • kg soli
  • duża miska

Sposób przygotowania:

Kiszona kapustka wg AGI
Kapustę obieramy z wierzchnich liści. I kroimy lub ścieramy na specjalnej tarce. Wsypujemy do wielkiej miski. Wsypujemy warstwami i posypujemy sola każdą warstwę. Na koniec mocno ugniatamy. Przykrywamy i zostawiamy na tydzień w ciepłym miejscu. Po tygodniu Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut każdy słoik.

Tagi:

kapusta