Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonych pomidorów
Zalewa: Do garnka wlać olej, ocet, cukier, sól i resztę przypraw. Wszystko razem zagotować. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka z zaletą i gotować 10 minut.
Następnie dodać kalafior podzielony na małe różyczki oraz porządkowanie kapustę włoską, gotować 5 min.
Na końcu dodać poszatkowane w plastry ogórki i pomidory oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Gotować jeszcze 15 minut. Przekładać do wyparzonych słoików.
Pasteryzować 15 minut. Smacznego :)
Następnie dodać kalafior podzielony na małe różyczki oraz porządkowanie kapustę włoską, gotować 5 min.
Na końcu dodać poszatkowane w plastry ogórki i pomidory oraz pokrojoną w piórka cebulę.
Gotować jeszcze 15 minut. Przekładać do wyparzonych słoików.
Pasteryzować 15 minut. Smacznego :)