Sposób przygotowania:
Kiszony,pap.konserw. i orzeźwiający sos
Ogórki kiszone pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do miski. Paprykę dokładnie osuszyć z zalewy ręcznikami papierowym, Obrać ze skórki i drobniutko posiekać. Dodać do ogórka. Cebulkę obrać i drobno posiekać, przełożyć do reszty składników. Obraną i umytą marchewkę pokroić w cienkie słupki ( marchewkę pokroić w cienkie plasterki a potem w cienkie słupki). Przełożyć do reszty składników i dokładnie wymieszać. Sos: Do osobnej miseczki włożyć 2 łyżki majonezu, dolać sos sojowy i sok z pomarańczy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie trzepaczką. Sos przelać do miski z posiekanymi składnikami i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!