WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2002]

Klasyczna babka ucierana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyczna babka ucierana dwukolorowa. Upiekłam ją w formie cwibakowce. Szybka i łatwa do zrobienia a przy tym bardzo smaczna.

Klasyczna babka ucierana Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Klasyczna babka ucierana

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna babka ucierana

ETAP 1:

Jajka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wsypać do jajek i zmiksować. Dolać powoli olej i zmiksować do połączenia.

Większą część ciasta przelać do formy keksówki lub cwibakowki wyłożonej papierem do pieczenia. Do reszty ciasta dodać kakao i wymieszać. Wyłożyć na jasne ciasto.

Piec do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i pokroić na kawałki.

Klasyczna babka ucierana
Babka ucierana po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Klasyczna babka ucierana
Ciemne ciasto wylane na jasne ciasto w formie
Klasyczna babka ucierana
Jasne ciasto wyłożone do formy wyłożonej papierem do pieczenia
Klasyczna babka ucierana
Do zmiksowanego ciasta dolewamy powoli olej
Klasyczna babka ucierana
Do utartych jajek dodajemy mąkę