nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Klasyczna pasta jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niby nic specjalnego, ale ze świeżą bułeczką pychotka

Klasyczna pasta jajeczna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klasyczna pasta jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Klasyczna pasta jajeczna
Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Po ugotowaniu czekamy aż wystygną i obieramy.Przekładamy do miseczki. Jajka można ugniatać widelcem bądź wcześniej pokroić - jak kto woli. Ja wybrałam ugniatanie-jest szybszą wersją ;) Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do jajek. Posypać solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodać majonez i ugniatając widelcem jajka wymieszać wszystkie składniki razem. Jeśli ktoś woli bardziej kremowe moze dać wiecej majonezu.
Klasyczna pasta jajeczna
Ugotowane jajka przekładamy do miseczki
Klasyczna pasta jajeczna
Dodajemy resztę składników i ugniatamy widelcem