plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Klopsiki Cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo smaczne klopsiki, szybko i łatwo

Klopsiki Cielęce

Składniki:

Klopsiki Cielęce

 

  • 500 g cielęciny
  • 1 bułka pszenna
  • 1/2 szklanki mleka
  • 300 g marchewki, pietruszki, pora, selera
  • zielony koperek i natka pietruszki
  • sól

Sposób przygotowania:

Klopsiki Cielęce
Mięso opłukać i pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Opłukać pęczek koperku. Wszystkie składniki przepuścić przez maszynkę, dodać odrobinę soli, uformować podłużne klopsiki.

Tagi:

cielece