Sposób przygotowania:
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników.
Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki.
Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy. Każdy klops panierujemy w bułce tartej.
Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki.
Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy. Każdy klops panierujemy w bułce tartej.
Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
lukrowanepierniczki