BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Klopsy mięsne z kostką mozzarelli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje dzisiejsze klopsy przygotowałam z dodatkiem kawałka mozzarelli,. Wyszły bardzo smaczne. Ser mozzarella rozpływał się. Domownikom bardzo smakowały i prosili o dokładkę.

Klopsy mięsne z kostką mozzarelli Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Klopsy mięsne z kostką mozzarelli

 

  • mięso mielone 600 g,
  • jajka 2,
  • bułka namoczona 1 duża,
  • cebula 1 szt,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • pieprz do smaku,
  • sól do smaku,
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku,

 

  • Dodatkowo ;
  • ser mozzarella w kawałku,

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników.

Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki.

Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy. Każdy klops panierujemy w bułce tartej.

Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę, jajka i przyprawy
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki ,wszystko razem mieszamy
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Nabieramy porcję masy mięsnej ,rozpłaszczamy i nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Wszystkie klopsy panierujemy w bułce tartej
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Opanierowane klopsy kładziemy na rozgrzany olej
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Smażymy na złoty kolor z każdej strony
Klopsy mięsne z kostką mozzarelli
Podajemy do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę