Sposób przygotowania:
Tradycyjne klopsy mielone
Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy do zeszklenia cebulę z czosnkiem. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawy, namoczone w mleku lecz odciśnięte bułki całość mieszamy. Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę z czosnkiem oraz posiekaną cebulkę zieloną.
Po dokładnym wymieszaniu w dłoniach formujemy klopsy, obtaczamy w bułce tartej. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego.
Po dokładnym wymieszaniu w dłoniach formujemy klopsy, obtaczamy w bułce tartej. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego.