Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo-fasolowa z klopsikami
Mielone mięso z indyka dobrze ręką wyrobić z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą, wodą, cebulą drobno pokrojoną, kucharkiem, pieprzem mielonym, formować małe klopsiki i obtaczać w mące pszennej.
Kotleciki wkładać do gotującej się wody z liściem laurowym, zielem angielskim, po wypłynięciu gotować z 15 minut, ugotowane wyjąć na talerz.
Do wywaru wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, pokrojony kalafior, fasolkę zieloną mrożoną, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować z 30 minut na średnim ogniu, dodać sól, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, natkę pietruszki posiekaną, zupę podawać z klopsikami.
Kotleciki wkładać do gotującej się wody z liściem laurowym, zielem angielskim, po wypłynięciu gotować z 15 minut, ugotowane wyjąć na talerz.
Do wywaru wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, pokrojony kalafior, fasolkę zieloną mrożoną, pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gotować z 30 minut na średnim ogniu, dodać sól, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, natkę pietruszki posiekaną, zupę podawać z klopsikami.