Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Klopsiki indycze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Klopsiki indycze są wyśmienite :)

Klopsiki indycze

Składniki:

Klopsiki indycze

 

  • 40 dkg mielone mięso indycze,
  • duża szczypta ostra papryka w proszku,
  • szczypta imbir mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smażenia tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki indycze
Z mięsa i dodatków wyrobić jednolitą masę, formować małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego). Smażyć w dużej ilości tłuszczu, wyjmować łyżką cedzakową (dobrze osączyć). Podawać z pieczywem i keczupem oraz zieloną sałatą lub cykorią w sosie winegret. Można serwować na zimno.


PS: Zamiast mielonego imbiru Prymat można użyć kawałka świeżego imbiru startego na tarce z małymi otworami.

Tagi:

mięso