Sposób przygotowania:
Klopsiki mielone dodatkiem wątróbkiETAP 1:
 
Wątróbkę płuczemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzamy i studzimy.
ETAP 2:
 
Łopatkę mielimy na mielone w maszynce do mięs.
ETAP 3:
 
Następnie w maszynce mielimy zimną wątróbkę. (dodajemy do mięsa)
ETAP 4:
 
Do mięsa i wątróbki wbijamy jedno jajko i wsypujemy do maku przyprawy. Wszystko razem mieszamy - wyrabiamy.
ETAP 5:
 
Z masy formujemy klopsiki.
ETAP 6:
 
Klopsiki maczamy w roztrzepanym jaku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 7:
 
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
