Sposób przygotowania:
Klopsiki z kuskusem w sosie pomidorowym
Klopsiki :
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, umyć i także pokroić na kawałki. Mięso i cebulę wrzucić do rozdrabniacza, wlać wodę i wszystko zmiksować. Masę mięsną wyłożyć na miskę, dodać pozostałe składniki na klopsiki i wyrobić masę. Następnie uformować kulki ( wielkość zależy od nas ).
Sos :
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy i zagotować wodę. Do wrzątku włożyć klopsiki i gotować na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wyjąć klopsiki łyżką cedzakową na talerz. Dodać koncentrat i wymieszać aż się rozpuści. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną i zagęścić nią sos, zagotować. Do sosu włożyć klopsiki i doprowadzić do wrzenia. W razie konieczności doprawić jeszcze do smaku i podawać po około pięciu minutach.
Mięso umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać, umyć i także pokroić na kawałki. Mięso i cebulę wrzucić do rozdrabniacza, wlać wodę i wszystko zmiksować. Masę mięsną wyłożyć na miskę, dodać pozostałe składniki na klopsiki i wyrobić masę. Następnie uformować kulki ( wielkość zależy od nas ).
Sos :
Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy i zagotować wodę. Do wrzątku włożyć klopsiki i gotować na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie wyjąć klopsiki łyżką cedzakową na talerz. Dodać koncentrat i wymieszać aż się rozpuści. Mąkę wymieszać dokładnie ze śmietaną i zagęścić nią sos, zagotować. Do sosu włożyć klopsiki i doprowadzić do wrzenia. W razie konieczności doprawić jeszcze do smaku i podawać po około pięciu minutach.
edytaha
zewa
Dzięki :)