gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z dwóch rodzajów mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane klopsiki z dwóch rodzajów mięs podaję z ziemniakami i surówką na obiad. Polecam - mają fajny smak.

Klopsiki z dwóch rodzajów mięs  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsiki z dwóch rodzajów mięs

 

  • 2 opakowania skrzydeł z indyka (2 skrzydła) wolno gotowanych
  • 500 gram karkówki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • majeranek
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 1 jajko
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsiki z dwóch rodzajów mięs
Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Po czym studzimy i obieramy z kości.

Karkówkę i obrane z kości mięso z indyka mielimy na mielone.

Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku (wymienione w składnikach) i wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Z przyprawionego mięsa formujemy klopsiki.

Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Klopsiki z dwóch rodzajów mięs
Ob mięsa mielimy w maszynce do mielenia.
Klopsiki z dwóch rodzajów mięs
Do zmielonego mięsa dodajemy przyrawy do smaku.