Sposób przygotowania:
Klopsiki z dwóch rodzajów mięs
Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu. Po czym studzimy i obieramy z kości.
Karkówkę i obrane z kości mięso z indyka mielimy na mielone.
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku (wymienione w składnikach) i wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Z przyprawionego mięsa formujemy klopsiki.
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Karkówkę i obrane z kości mięso z indyka mielimy na mielone.
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku (wymienione w składnikach) i wbijamy jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Z przyprawionego mięsa formujemy klopsiki.
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.