Sposób przygotowania:
Frittata makaronowa z nutką curry
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente lub wykorzystać makaron z przedniego obiadu. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów i wrzucić makaron, posypać go słodką papryką i ziołami prowansalskimi, a następnie podsmażyć.
Paprykę, pomidory i oliwki pokroić. Całe jajka zmiksować na jednolitą masę, dodać pokrojone warzywa oraz przyprawy. Makaron zalać jajkami z warzywami.
Przy pomocy talerza lub deski odwrócić frittatę na drugą stronę. Gotową frittatę przełożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Podawać np z ketchupem. Smacznego :)
Paprykę, pomidory i oliwki pokroić. Całe jajka zmiksować na jednolitą masę, dodać pokrojone warzywa oraz przyprawy. Makaron zalać jajkami z warzywami.
Przy pomocy talerza lub deski odwrócić frittatę na drugą stronę. Gotową frittatę przełożyć na talerz i posypać szczypiorkiem. Podawać np z ketchupem. Smacznego :)