Sposób przygotowania:
Klopsiki z sosem
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, drobno posiekać i dodać do mięsa. Bułkę odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajko doprawić do smaku i wyrobić.
Z masy formować niewielkie pulpety i usmażyć je na oleju. Drugą cebulę obrać posiekać, zeszklić na maśle, dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.
Warzywa obsypać mąką, wlać bulion i śmietanę, sos zagotować i doprawić do smaku.
Połączyć z klopsami.
Z masy formować niewielkie pulpety i usmażyć je na oleju. Drugą cebulę obrać posiekać, zeszklić na maśle, dodać obrane i pokrojone na plasterki pieczarki.
Warzywa obsypać mąką, wlać bulion i śmietanę, sos zagotować i doprawić do smaku.
Połączyć z klopsami.