Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Klopsy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czosnke zmiażdżyć , drobno posiekać . Mięso i dodatki wymieszać, doprawić do smaku i wyrobiona jednolitą maśę. Formować malutkie kuleczki i

Klopsy

Składniki:

Klopsy

 

  • 40 dag mielonej cielęciny
  • 2 łyżki wody
  • ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Garść natki pietruszki
  • Sól pieprz
  • Olej
  • Keczup

 

Sposób przygotowania:

Klopsy
Czosnek zmiażdżyć , drobno posiekać . Mięso i dodatki wymieszać, doprawić do smaku i wyrobiona jednolitą maśę. Formować malutkie kuleczki i smażyć na głębokim tłuszczu. Dokładnie odsączyć .Najlepiej podawać odrazu po usmażeniu gdyż ciepłe są najlepsze
Podawać polane keczupem z dodatkiem ugotowanego ryżu. Serdecznie polecam i życzę smacznego!!