Wąski

Wąski

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Klopsy mielone (standardowe)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułka + mielone + cebula + majeranek + sól + pieprz + olej = pyszny obiad :)

Klopsy mielone (standardowe)

Składniki:

Klopsy mielone (standardowe)

 

  • 0,5kg mielonego
  • bułka (może być wysuszona)
  • bułka tarta
  • mała cebula
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone (standardowe)
Bułkę rozmaczamy w wodzie aby stała się miękka i miała konsystencję ciasta. Dodajemy ją do mielonego. Następnie kroimy cebulę w małą kostkę i również wrzucamy do naszej miski. Oczywiście należy pamiętać o majeranku. Nie podałem ilości ponieważ każdy ma inny gust. Nie należy przesadzać, ale warto dodać :). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i lepimy kulki! Oklejamy bułką tartą i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem :). Smażymy do uzyskania ciemnobrązowego koloru z każdej strony. Smacznego!

Tagi:

tarta