Sposób przygotowania:
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią
Szałwię drobno posiekać. Orzechy obrać z łupinek dzieląc na połówki. Mięso, jajko, bułkę tartą, szałwię i czosnek połączyć i wyrobić jednolitą masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną suszonego imbiru. Rozgrzać olej na patelni.
Mięsną masę formować w małe kulki pośrodku której umieszczamy połówkę orzecha. następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron.
Gdy klopsiki będą podsmażone podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
W razie potrzeby dolać odrobinę wody.
Mięsną masę formować w małe kulki pośrodku której umieszczamy połówkę orzecha. następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron.
Gdy klopsiki będą podsmażone podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około 10 minut.
W razie potrzeby dolać odrobinę wody.