Sposób przygotowania:
Klopsy duszone w porach
Cebulę obieram i kroję w bardzo drobną kostkę. Do zmielonego mięsa dodaję cebulę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam masę. Z masy formuję małe klopsiki. Klopsy chwilę obsmażam na oleju. Przygotowane klopsy przekładam do garnka. Wodę mieszam z mąką. Wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję około 10 minut.
Pora kroję w plasterki. Dodaję do klopsów i razem duszę na małym ogniu około 25 minut. Do mięsa wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Pora kroję w plasterki. Dodaję do klopsów i razem duszę na małym ogniu około 25 minut. Do mięsa wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Magdalena88
Marika-