2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Klopsy z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Do klopsów można w środek dodać osoloną pieczarkę będą wtedy jeszcze smaczniejsze i wykwintniejsze

Klopsy z rusztu

Składniki:

Klopsy z rusztu

 

  • 1 kg mięsa mielonego np łopatki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 40 dag sera fety
  • natka pietruszki
  • mieszanka przypraw do grilla
  • sol do smaku

Sposób przygotowania:

Klopsy z rusztu
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Zmielone mięso wymieszać z jajkiem oraz natką ,dodajemy przyprawy sól i bułkę tartą      i wyrabiamy tak aby powstała zwarta masa . Ser kroimy na kawałki ,z masy formujemy kulki i w środek dajemy po kawałku sera. Rozgrzewamy ruszt . Klopsy nabijamy na szpadki po 3 -4 sztuki i pieczemy około 15 minut kilkakrotnie obracając .Podajemy z pieczywem.