Sposób przygotowania:
Kluseczki ziemniaczane
Ugotowane ziemniaki mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, sól i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę. Urywamy część ciasta, stolnicę podsypujemy mąką i robimy wałeczek. Następnie wyciskamy szklanką kluseczki. W garnku gotujemy wodę z solą i wrzucamy przygotowane kluski. Od wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 2 minuty.
![Kluseczki ziemniaczane Kluseczki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ziemniaczane-165979.jpg)
![Kluseczki ziemniaczane Kluseczki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ziemniaczane-165980.jpg)
![Kluseczki ziemniaczane Kluseczki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ziemniaczane-165981.jpg)
![Kluseczki ziemniaczane Kluseczki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kluseczki-ziemniaczane-165982.jpg)
BartoliniBartoleus