bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kluski grysikowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Kluski grysikowe

Składniki:

Kluski grysikowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski grysikowe
Jajka umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Pie¬czarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z przesianą mąką, kaszą, żółtkami i mlekiem, pozostawić w chłodziarce na 30 minut. Potem wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu, ugotować pod przy¬kryciem. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć.