Sposób przygotowania:
Marynarskie udkaPrzygotowanie mięsa
1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą.
Przygotowanie farszu
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
Przygotowanie farszu
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.
Przygotowanie farszu
4. Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem.
nadziewane farszem
5. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
6. Pieczemy 35 minut w 180°C.
ETAP 6:
7. Gotowe.
8. Smacznego.