Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Marynarskie udka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne udka, nadziewane bez kości, proponuję na niedzielny obiad lub święta, faszerowane soczyste mięso z pieczarkami i warzywami, pieczone w piekarniku.

Marynarskie udka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynarskie udka

 

  • 8 udek z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 opakowanie pomysłu na soczystego kurczaka z papryką oraz ziołami
  • Sól pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Marynarskie udka

Przygotowanie mięsa

Marynarskie udka
Mięso myjemy, ososuzamy, wyjmujemy kości i posypujemy przyprawą pomysł na soczystego kurczaka z ziołami i papryką.

1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą.

Przygotowanie farszu

Marynarskie udka
obireamy, drobno siekamy i szklimy cebulę na rozgrzanym oleju

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.

Przygotowanie farszu

Marynarskie udka
do farszu dodajemy grzyby pokrojone w plasterki oraz kolorwe papryczki pokrojone w paseczki

3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.

Przygotowanie farszu

Marynarskie udka
Warzywa z grzybami łaczym ze startym serem oraz ketchupem

4. Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem.

nadziewane farszem

Marynarskie udka
faszerowanie mięsa warzywami oraz grzybami

5. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
6. Pieczemy 35 minut w 180°C.

ETAP 6:

Marynarskie udka

7. Gotowe.
8. Smacznego.