Sposób przygotowania:
Kluski z nadzieniem
Ziemniaki obrać, ugotować, zmielić. Do mięsa mielonego dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrobić masę mięsną. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Formować małe kulki mięsne. Włożyć na gotujący się wywar warzywny. Gotować 15 minut, ostudzić.
Do zmielonych ostygniętych ziemniaków dodać jajka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić ciasto.
Formować placuszki, położyć kulkę mięsną, zawinąć. Uformować okrągłe kluski.
Gotować w dużej ilości wody, posolonej do smaku.Gotować od wypłynięcia 3-4 minuty.
Formować małe kulki mięsne. Włożyć na gotujący się wywar warzywny. Gotować 15 minut, ostudzić.
Do zmielonych ostygniętych ziemniaków dodać jajka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić ciasto.
Formować placuszki, położyć kulkę mięsną, zawinąć. Uformować okrągłe kluski.
Gotować w dużej ilości wody, posolonej do smaku.Gotować od wypłynięcia 3-4 minuty.