pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kluski lane paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

najprostsze i najszybsze w wykonaniu kluski

Kluski lane paprykowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski lane paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Kluski lane paprykowe
Jajka rozbijamy z wodą i papryką. Następnie dosypujemy mąkę. Ilość mąki podana w składnikach jest orientacyjna, gdyż powinna być taka, aby ciasto miało lejąco, gęstą konsystencję. Ciasto mieszamy mikserem ok. 5 minut aby było dokładnie wymieszane i napowietrzone. Tak przygotowane ciasto wlewamy na gotującą się i osoloną wodę. Od momentu wypłynięcia klusek gotujemy jeszcze 5 minut. Można podawać z leczem. Smacznego
Kluski lane paprykowe
Składniki na lane kluski z dodatkiem papryki mieszamy dokładnie z użyciem miksera
Kluski lane paprykowe
Po zmiksowaniu składników ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję ale również powinno lekko się przelewać
Kluski lane paprykowe
Sposób podania lanych klusek z leczem z kiełbasą śląską i cukinią