przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

kluski lane wg przejs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast makaronu -szybki i pyszny dodatek do zupy.

kluski lane wg przejs

Składniki:

kluski lane wg przejs

 

Sposób przygotowania:

kluski lane wg przejs
Jajka wbijamy do miski i ubijamy je np. za pomocą miksera.Po chwili miksowania wlewamy wodę. Nie przestając miksować, dosypujemy po odrobinie mąki. Miksujemy tak około 4-5 minut, dzięki czemu ciasto powinno być dość gęste, gładkie i puszyste, ale przy tym powinno zachować lejącą konsystencję. W dużym garnku zagotowujemy wodę. Osalamy ją.Do wrzątku cienką strużką wlewamy ciasto, przemieszczając powoli miskę z ciastem nad garnkiem. Gdy wlejemy do wody już całe ciasto, lekko mieszamy kluski w garnku i czekamy, aż wypłyną na powierzchnię . Gdy kluski zaczną wrzeć, odcedzamy je na sitku. Podajemy natychmiast.

Tagi:

jajko jajka