Sposób przygotowania:
Kluski z bułek
Bułki kroimy na mala kostkę i zalewamy ciepłym mlekiem,wymieszać.
Cebule kroimy drobno i dajemy razem z masłem na patelnie.
Dusimy aby cebula była szklista i na koniec dajemy drobno pokrojona pietruszkę.Wszyto wymieszać i dodać do bułek.Wbijamy do tej masy 4 jajka ,1 łyżkę maki, solimy do smaku i pieprzymy.Dokładnie wymieszać i uformować kluski o średnicy około 4cm. Kluski wrzucamy na gotująca i osolona wodę.Gdy wypłyną do góry gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Cebule kroimy drobno i dajemy razem z masłem na patelnie.
Dusimy aby cebula była szklista i na koniec dajemy drobno pokrojona pietruszkę.Wszyto wymieszać i dodać do bułek.Wbijamy do tej masy 4 jajka ,1 łyżkę maki, solimy do smaku i pieprzymy.Dokładnie wymieszać i uformować kluski o średnicy około 4cm. Kluski wrzucamy na gotująca i osolona wodę.Gdy wypłyną do góry gotujemy na małym ogniu około 20 minut.