kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Kluski z bułek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać z pieczenią i dowolną surówką.

Kluski z bułek

Składniki:

Kluski z bułek

 

  • 6-8 bułek(najlepiej z dnia poprzedniego)
  • 125g.masła
  • 1 cebula
  • zielona pietruszka (według uznania)
  • 1/2 l.mleka (cieple)
  • 4 jajka
  • 1 łyżka maki pszennej

Sposób przygotowania:

Kluski z bułek
Bułki kroimy na mala kostkę i zalewamy ciepłym mlekiem,wymieszać.
Cebule kroimy drobno i dajemy razem z masłem na patelnie.
Dusimy aby cebula była szklista i na koniec dajemy drobno pokrojona pietruszkę.Wszyto wymieszać i dodać do bułek.Wbijamy do tej masy 4 jajka ,1 łyżkę maki, solimy do smaku i pieprzymy.Dokładnie wymieszać i uformować kluski o średnicy około 4cm. Kluski wrzucamy na gotująca i osolona wodę.Gdy wypłyną do góry gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Tagi:

jajko jajka mak