oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Kluski z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne kluski z twarogu ; )

Kluski z twarogu

Składniki:

Kluski z twarogu

 

Sposób przygotowania:

Kluski z twarogu
Jajka umyć, wybić, oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z 1/3 masła, dodać lekko odciśnięty twaróg, pianę z białek i mąkę. Zagnieść ciasto, wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, podzielić na kilka części, uformować wałki o średnicy ok.2,5 cm, spłaszczyć i pokroić w skośne kawałki jak kopytka. Wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i gotować, aż wypłyną. Odcedzić, przelać gorącą wodą i podawać polane masłem oraz oprószone zrumienioną tartą bułką.

Tagi:

jajko tarta jajka