Sposób przygotowania:
Kluski ziemniaczane z boczkiem i cebulą
Ziemniaki obieramy o ścieramy na tarce o małych oczkach, odciskając nadmiar wody.
Wbijamy jajko oraz dodajemy mąkę.
Doprawiamy pieprzem i solę i mieszamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Wrzucamy po łyżce ciasta na osolony wrzątek i gotujemy 5 minut, licząc od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
W rondlu lub na patelni podsmażamy boczek pokrojony w paski. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Okraszamy kluski boczkiem i cebulą.
Wbijamy jajko oraz dodajemy mąkę.
Doprawiamy pieprzem i solę i mieszamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Wrzucamy po łyżce ciasta na osolony wrzątek i gotujemy 5 minut, licząc od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
W rondlu lub na patelni podsmażamy boczek pokrojony w paski. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Okraszamy kluski boczkiem i cebulą.