Sposób przygotowania:
Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem
Naleśniki: szpinak myjemy i osuszamy, następnie przekładamy do kielicha blendera, dolewamy mleko i blendujemy. Kolejno dodajemy jajko, olej i mąkę i blendujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy ciasto na naleśniki na 15 minut. Potem rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na małym ogniu.
Nadzienie: sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Fetę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jogurt, pokrojony szczypiorek i mieszamy razem (jeśli trzeba to doprawiamy do smaku).
Usmażone naleśniki kolejno smarujemy serkiem i układamy sałatę oraz łososia. Następnie zawijamy naleśniki w rulon. Podajemy.
Nadzienie: sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Fetę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jogurt, pokrojony szczypiorek i mieszamy razem (jeśli trzeba to doprawiamy do smaku).
Usmażone naleśniki kolejno smarujemy serkiem i układamy sałatę oraz łososia. Następnie zawijamy naleśniki w rulon. Podajemy.
robaczek
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje
Czekoladka 2