slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 941]

Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne, zielone naleśniki szpinakowe z serkiem oraz łososiem wędzonym i sałatą. Świetnie smakują na zimno jako przystawka. Można również zabrać takiego naleśnika do pracy czy na piknik. Polecam.

Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem

Składniki:

Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe naleśniki z serkiem i łososiem
Naleśniki: szpinak myjemy i osuszamy, następnie przekładamy do kielicha blendera, dolewamy mleko i blendujemy. Kolejno dodajemy jajko, olej i mąkę i blendujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy ciasto na naleśniki na 15 minut. Potem rozgrzewamy patelnię i wylewamy porcję ciasta. Naleśniki smażymy z obu stron na małym ogniu.

Nadzienie: sałatę i szczypiorek myjemy i osuszamy. Fetę przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy jogurt, pokrojony szczypiorek i mieszamy razem (jeśli trzeba to doprawiamy do smaku). 

Usmażone naleśniki kolejno smarujemy serkiem i układamy sałatę oraz łososia. Następnie zawijamy naleśniki w rulon. Podajemy.