gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kotlety schabowe w słonych krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjny schabowy w panierce w ze słonych krakersów to świetna propozycja na obiad z ulubionymi dodatkami.

Kotlety schabowe w słonych krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w słonych krakersach

 

  • 1 kg schabu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • paczka słonych krakersów,
  • 3 łyżki mąki,
  • 2-3 jajka,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w słonych krakersach
Schab kroimy w plasterki i rozbijamy.

Przyprawy mieszamy ze sobą.

Przyprawiamy rozbite mięso.

Jajka rozkłóćmy. Doprawiamy solą.

Krakersy rozkruszamy. Mieszamy z mąką.

Panierujemy schabowe w jajku, następnie w krakersach.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)
Kotlety schabowe w słonych krakersach
Schab kroimy w plasterki i rozbijamy. Przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawiamy rozbite mięso.
Kotlety schabowe w słonych krakersach
Krakersy rozkruszamy drobno. Mieszamy z mąką.
Kotlety schabowe w słonych krakersach
Panierujemy schabowe w jajku, następnie w krakersach.
Kotlety schabowe w słonych krakersach
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy mięso z obu stron na złoty kolor.