Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Knedle z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Knedle z bananami z sosem jogurtowo-bananowym

Knedle z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Knedle z bananami

 

  • Masa ziemniaczana:
  • 1 kg ziemniaków (ugotować w osolonej wodzie)
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 duży budyń (bez cukru)
  • 1 jajko
  • Dodatkowo:
  • 2 banany( obrać i pokroić w 1,5-2 cm plasterki)
  • Sos:
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 banan

Sposób przygotowania:

Knedle z bananami
Ziemniaki obrać i ugotować.Przepuścić przez maszynkę. Wbić jedno jajko ,dodać przesiana mąkę z budyniem.Wyrobić ciasto i wyłożyć na stół wysypany mąką.Banany obrać i pokroić na ok. 2 cm plasterki.Z masy formować knedle i nadziewać bananem.Knedle włożyć do wrzątku i gotować od wypłynięcia przez ok. 5-7 minut.Banana obrać, pokroić na małe kawałki i włożyć do wysokiego pojemnika.Dodać jogurt ,cukier puder do smaku i zmiksować. Knedle na talerzu polać sosem i gotowe.
Knedle z bananami
Na zdjęciu widoczne są przygotowane knedle z nadzieniem bananowym
Knedle z bananami
Na zdjęciu jest pokazana propozycja podanie knedli polanych sosem z banana i jogurtu