Sposób przygotowania:
Knedle serowe ze śliwką:-)
Z jajka mąki, białego sera, jajka, margaryny rozpuszczonej i szczypty soli zagnieść ciasto. Odstawić je do schłodzenia, do lodówki na ok. 1, 5 godziny.
Po tym czasie rwać po kawałku, rozpłaszczać, nakładać do środka śliwkę (można z cukrem) i formować kuleczki. Wrzucać je na gotującą się, osoloną wodę i gotować jeszcze przez ok 7. minut od momentu wypłynięcia. Następnie wyciągnąć z wody, polać śmietanką z cukrem.
SMACZNEGO!;)
Po tym czasie rwać po kawałku, rozpłaszczać, nakładać do środka śliwkę (można z cukrem) i formować kuleczki. Wrzucać je na gotującą się, osoloną wodę i gotować jeszcze przez ok 7. minut od momentu wypłynięcia. Następnie wyciągnąć z wody, polać śmietanką z cukrem.
SMACZNEGO!;)
Sarenka
luna
Natala1210
Jojo
eli_555