Sposób przygotowania:
Knedle z czekoladą i ricottą
Ricottę mieszamy z mąką, jajkiem, 2 łyżkami cukru i solą. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.
Na środku każdego kładziemy pół kostki czekolady i owijamy ją ciastem.
Zagotowujemy wodę z olejem. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut.
Wyjmujemy na sitko. Łyżkę cukru mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.
Dekorujemy świeżą miętą.
Na środku każdego kładziemy pół kostki czekolady i owijamy ją ciastem.
Zagotowujemy wodę z olejem. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut.
Wyjmujemy na sitko. Łyżkę cukru mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.
Dekorujemy świeżą miętą.