Sposób przygotowania:
Kociołek śledziowy
Garnek czyli kociołek do przyrządzania potrawy wykładam folią spożywczą, natłuszczam ją oliwą.
Śledzie jeżeli są mocno słone zamaczam na 15 -20 minut w zimnej wodzie. Następnie kroje w małe kawałki.
Ziemniaki i cebule obieram, kroje w plastry.
Do garnka wkładam warstwami; ziemniaki +cebula + śledzie czynność powtórzyć.
Na samej górze powinny być ziemniaki. Garnek wieszamy nad rozpalonym ogniskiem i zapiekamy około 1,5 godziny. Pyszne.
Śledzie jeżeli są mocno słone zamaczam na 15 -20 minut w zimnej wodzie. Następnie kroje w małe kawałki.
Ziemniaki i cebule obieram, kroje w plastry.
Do garnka wkładam warstwami; ziemniaki +cebula + śledzie czynność powtórzyć.
Na samej górze powinny być ziemniaki. Garnek wieszamy nad rozpalonym ogniskiem i zapiekamy około 1,5 godziny. Pyszne.
gusia1000