Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo lubię wątróbkę, a ostatnio postanowiłam przygotować ją w nieco innej formie. Pasztet wyszedł pyszny i myślę, że przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom wątróbki.

Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych

 

Sposób przygotowania:

Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy, a następnie podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.

Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do wątróbki. Dusimy kilka minut pod przykryciem do momentu, aż cebula będzie miękka. Oprószamy wątróbkę solą.

Rozdrabniamy wątróbkę i cebulę na gładką masę w rozdrabniaczu, a następnie przekładamy do miski.

Dodajemy świeżo zmielony pieprz, musztardę oraz jogurt i dokładnie mieszamy, tak by składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Podajemy pasztet z ulubionym pieczywem.
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy, a następnie podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do wątróbki.
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Rozdrabniamy wątróbkę i cebulę na gładką masę w rozdrabniaczu.
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Dodajemy świeżo zmielony pieprz, musztardę oraz jogurt i dokładnie mieszamy.