Sposób przygotowania:
Pasztet do smarowania z wątróbek drobiowych
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy, a następnie podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do wątróbki. Dusimy kilka minut pod przykryciem do momentu, aż cebula będzie miękka. Oprószamy wątróbkę solą.
Rozdrabniamy wątróbkę i cebulę na gładką masę w rozdrabniaczu, a następnie przekładamy do miski.
Dodajemy świeżo zmielony pieprz, musztardę oraz jogurt i dokładnie mieszamy, tak by składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Podajemy pasztet z ulubionym pieczywem.
Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do wątróbki. Dusimy kilka minut pod przykryciem do momentu, aż cebula będzie miękka. Oprószamy wątróbkę solą.
Rozdrabniamy wątróbkę i cebulę na gładką masę w rozdrabniaczu, a następnie przekładamy do miski.
Dodajemy świeżo zmielony pieprz, musztardę oraz jogurt i dokładnie mieszamy, tak by składniki dobrze się ze sobą połączyły.
Podajemy pasztet z ulubionym pieczywem.