Sposób przygotowania:
Kofta kebab z dziczyzny z sosem
Czerstwą bułkę namaczam w mleku. Gdy zmięknie odciskam i dodaję do mielonej dziczyzny. Przyprawiam solą oraz czarnym pieprzem. Wbijam jajko oraz dodaję pokruszoną suszoną papryczkę chili. Wyrabiam masę mięsną. Na desce formuję podłużne wałki. Następnie bez środek przeprowadzam kijek od szaszłyków. Rozgrzewam patelnię grillową i układam na niej uformowane kofty. Smażę z czterech stron po 4 minuty. Zabieram się za sos. Jogurt naturalny mieszam z majonezem. Czosnek bardzo drobno siekam. Wraz z koperkiem (mrożonym) dodaję do sosu jogurtowego. Doprawiam do smaku solą i cukrem pudrem. Mieszam ponownie. Po 20 minutowym pobycie w lodówce sos jest gotowy. Usmażone kofty podałem z przygotowanym sosem i surówką z białej kapusty. Można podawać również z bułką pita. Smacznego.