Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kokardki w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dolać śmietanę, gotować kilka minut aż śmietana zgęstnieje, Doprawić do smaku

Kokardki w sosie śmietanowym

Składniki:

Kokardki w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Kokardki w sosie śmietanowym
Cebulę obrać,   posiekać w drobną kostkę.   Podsmażyć na oliwie.   Dolać śmietanę,   gotować kilka minut do czasu,  aż śmietana zgęstnieje.  Doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wystudzić i wymieszać z twarogiem.  Makaron ugotować al dente,  połączyć z sosem.  Posypać serem i szczypiorkiem.

Tagi:

makaron