Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kokardki z brokułami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Posiekaną cebulę i czosnek przesmaż na oleju. Dodaj szynkę pokrojona w paseczki, smaż na rumiano kilka minut. Brokuły umyj, oczyść rozdziel

Kokardki z brokułami

Składniki:

Kokardki z brokułami

 

  • 300g makaronu kokardki
  • 150g szynki
  • brokuł
  • pieprz
  • sól
  • szklanka śmietanki
  • 100g tartego parmezanu
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kokardki z brokułami
Posiekaną cebulę i czosnek przesmaż na oleju. Dodaj szynkę pokrojona w paseczki, smaż na rumiano kilka minut. Brokuły umyj, oczyść, rozdziel na małe różyczki. Łodyżki pokrój w plastry. Łodygi wrzuć na patelnię, smaż ok. 5 min. Następnie dodaj różyczki, dodaj przyprawy oraz śmietankę. Gotuj aż brokuły będą miękkie. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i połącz z sosem. Wymieszaj dokładnie z parmezanem i podawaj.