Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Kokardki z krewetkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Apetyczne lekkie danie obiadowe

Kokardki z krewetkami i szpinakiem

Składniki:

Kokardki z krewetkami i szpinakiem

 

  • 200g makaronu kokardki
  • 150g mrożonych krewetek (obranych)
  • 100g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Kokardki z krewetkami i szpinakiem
1. Ugotować makaron z łyżką oliwy i szczyptą soli. 2. Na patelni smażyć rozmrożone krewetki przez ok. 3 minut. 3. Dodać do krewetek szpinak i smażyć razem ok. 3 minut. 4. Zrobić sos czosnkowy - w szklance wymieszać jogurt z posiekanym drobno czosnkiem, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. 5. W garnku wymieszać makaron, krewetki ze szpinakiem oraz sosem. Można udekorować posiekaną natką pietruszki. POLECAM!!!