Sposób przygotowania:
Kokardki z lazurem i rukolą
Makaron wrzucam na osolony wrzątek i gotuję do miękkości,na 4 minuty przed końcem gotowania dodaję groszek zielony i gotuję z makaronem,odcedzam,przekładam do rondelka.Trzymam w cieple aby makaron nie ostygł.
Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek,dodaję pokrojoną w paseczki szynkę gotowaną i posiekany drobniutko czosnek,trzymam chwilę na patelni mieszam od czasu do czasu.
Rukolę myję dodaję do makaronu,ser kruszę i razem z szynką mieszam wszystko razem w rondelku,doprawiam do smaku solą himalajską.
Wykładam na talerze jak tylko rukola troszkę zmięknie a ser się rozpuści.
Podaję od razu oprószając szczyptą płatków chili na talerzu. Smacznego:)
Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek,dodaję pokrojoną w paseczki szynkę gotowaną i posiekany drobniutko czosnek,trzymam chwilę na patelni mieszam od czasu do czasu.
Rukolę myję dodaję do makaronu,ser kruszę i razem z szynką mieszam wszystko razem w rondelku,doprawiam do smaku solą himalajską.
Wykładam na talerze jak tylko rukola troszkę zmięknie a ser się rozpuści.
Podaję od razu oprószając szczyptą płatków chili na talerzu. Smacznego:)
mysza75
2milutka
Dziekuję...:)