Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kokardki z sosem spaghetti i papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne danie dla zapracowanych.

Kokardki z sosem spaghetti i papryką. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kokardki z sosem spaghetti i papryką.

 

  • 3/4 paczki makaronu kokardki
  • mały sos spaghetti Łowicz
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 i 1/2 cebuli
  • marchew
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z sosem spaghetti i papryką.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Marchew pokroić w plasterki, paprykę w krótkie paski, a cebulę w kostkę. Na patelni podsmażyć marchew, po kilku minutach dodać paprykę oraz cebulę, smażyć do miękkości, podlać 1/2 szklanki wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać sos Łowicz, wypłukać słoik. Gotować kilka minut, na koniec doprawić solą, pieprze. Dodać oregano, podawać z makaronem.
Kokardki z sosem spaghetti i papryką.
Produkty potrzebne do przygotowania sosu do makaronu.
Kokardki z sosem spaghetti i papryką.
Warzywa należy umyć, cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, a marchew w talarki.
Kokardki z sosem spaghetti i papryką.
Warzywa stopniowo smażyć na rozgrzanej patelni, a następnie dodać sos.