Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kokardki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealny sposób na szybkie i lekkie urozmaicenie jadłospisu.

Kokardki z warzywami

Składniki:

Kokardki z warzywami

 

  • 40 dag makaronu kokardki
  • 30 dag różyczek brokułów
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 marchewki, pokrojone w słupki
  • 100 ml śmietany
  • olej
  • szczypta soli i pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z warzywami

Ugotować brokuły na półmiękko, tak aby były jeszcze chrupiące, marchewkę dusić na oleju, dodać brokuły, kukurydzę i podsmażać jeszcze chwilę. Następnie wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dusić, aż warzywa będą miękkie. Makaron ugotować al dente. Najlepiej podawać z warzywami.


Tagi:

makaron