zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

dla ochłody ale nie lody - koktajl

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy

 

  • 600 ml truskawek ( objętościowo po wrzuceniu do dzbanka )
  • 1 solidna garść świeżej bazylii
  • 1 kefir ( 400 g )
  • cukier lub miód do smaku
  • mleko 3,2 %

Sposób przygotowania:

Kokatjal truskawkowo - bazyliowy
Truskawki i bazylię umyć, z truskawek zdjąć szypułki. Do dzbanka wrzucić umyte truskawki, dodać bazylię a potem wlać kefir i dolać mleko aby było 1,5 l pojemności w dzbanku. Dodać cukier lub miód do smaku i wszystko zmiksować blenderem. Koktajl wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut aby dobrze się schłodził.
Kokatjal truskawkowo - bazyliowy
do dzbanka wrzucic przygotowane truskawki i bazylię
Kokatjal truskawkowo - bazyliowy
dolac kefir i mleko oraz cukier lub miód do smaku
Kokatjal truskawkowo - bazyliowy
wszystko zmiksować w razie koniecznosci dosłodzić