Sposób przygotowania:
Kokosanki
1. Masło rozpuszczamy w rondelku na małym ogniu, dodajemy cukier i mieszamy by cukier się rozpuścił. 2. Dodajemy wiórki kokosowe- ja dodałam tylko białe. Zostawiamy by wystygły 3.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Dodajemy do niej wiórki z cukrem i masłem i na koniec wsypałam jeszcze te pomarańczowe i zamieszałam. Zależało mi by nie utraciły swojego koloru. Ta masa jest dość gęsta. 4. Kładziemy łyżeczką na papier pergaminowy na blasze 5. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni (wstawiamy do ciepłego piekarnika). 6. Po upieczeniu są miękkie, potem twardnieją. 7. Ja uwielbiam kokosanki w polewie czekoladowej i takie polecam. Smakują jak batonik bounty:)