mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Domowe kokosanki bardo proste i szybkie wykonanie :-)

Kokosanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosanki

 

  • 200 gram wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • 110 dkg cukru zwykłego
  • Szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Do miski od miksera wbijam dwa żółtka, białka wbijam do kubeczka. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Na końcu dodaję wiórki kokosowe i całość dokładnie mieszam. Białka ubijam osobno z dodatkiem soli na sztywno i dodaję do wiórek. Mieszam i formuję kulki ręką. Wykładam na blaszkę na pergamin i piekę w temperaturze 180 stopni 15-20 minut.
Kokosanki
Kokos cukier kryształ jaja przygotowane produkty
Kokosanki
Żółtka utarte z cukrem dodany kokos wymieszane
Kokosanki
Białka ubite na sztywną pianę dodane do masy kokosowej
Kokosanki
Kokoski uforomowene w kulki na blaszcze na papierze do pieczenia

Tagi:

jajko jajka