Sposób przygotowania:
Kokosanki
Wiórki kokosowe, cukier puder oraz aromat zmiksować za pomocą blendera.
Mąkę, sól oraz proszek do pieczenia wymieszać razem. Margarynę zmiksować z cukrem, do gładkiej masy dodać jajko oraz po łyżce mąki. Ciasto schłodzić w lodówce ok 10 min. Za ten czas nagrzać piekarnik. Formować w dłoni kulki a następnie panierować w wiórkach kokosowych i układać na wyłożonej papierem do pieczenia formie w dość dużych odstępach. Piec ok 10-15 min na złoty kolorek w temp. 180°C. Smacznego !!
Mąkę, sól oraz proszek do pieczenia wymieszać razem. Margarynę zmiksować z cukrem, do gładkiej masy dodać jajko oraz po łyżce mąki. Ciasto schłodzić w lodówce ok 10 min. Za ten czas nagrzać piekarnik. Formować w dłoni kulki a następnie panierować w wiórkach kokosowych i układać na wyłożonej papierem do pieczenia formie w dość dużych odstępach. Piec ok 10-15 min na złoty kolorek w temp. 180°C. Smacznego !!