allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na aromatyczne kokosanki

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • 25 dkg wiórków kokosowych,
  • 20 dkg cukru,
  • 4 jajka,
  • odrobina soli i olejku śmietankowego

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Jajka schłodzic w lodówce. Następnie oddzielic białka od żółtek. Żółtka urzec z cukrem i olejkiem śmietankowym do białości. Białka posolic szczyptą soli i ubic na sztywną pianę. Do ubitych białek dodac żółtka oraz wiórki kokosowe i delikatnie ale dokładniw wymieszac. Blachę wyłożyc papierem do pieczenia i łyzką wykładac małe ciasteczka, układając w sporej odległości od siebie. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i upiec na złoty kolor. Z blaszki zdejmowac dopiero jak ostygną.

Tagi:

jajko jajka