Karola0

Karola0

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe ciastka dla małych łasuchów

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • 25 dag cukru
  • 5 szt białek
  • 25 dag wiórki kokosowe
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • aromat migdałowy
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Na rozgrzanej patelni należy uprażyć wiórki kokosowe, jednak uważać by się nie przypaliły. W misce białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać oba cukry oraz parę kropelek aromatu. Ponownie ubić. Dodać wiórki i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem i kłaść na nie kuleczki. Piec w 140 st C przez 25 minut.